Man mogelijk urenlang gegijzeld en mishandeld in afgelegen vervallen huis

Een man is gisteren mogelijk urenlang gegijzeld en mishandeld zijn in een afgelegen en vervallen woning aan de Rijksweg Oost in Laren. Dat meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden, maar de zaak is verder nog omgeven met mysterie. 

De man wist gisteravond uiteindelijk van zijn gijzelnemers ontkomen. Hij vluchtte daarna naar de naastgelegen snelweg. Een oplettende voorbijganger belde de politie, waarna agenten het slachtoffer vonden. 

De drie verdachten werden later aangehouden. Over de huidige toestand van het slachtoffer kan de politie momenteel niets kwijt.

Verdachten

Drie verdachten van 26, 33 en 36 jaar zitten momenteel vast voor verhoor. Ze moeten nog worden verhoord door de politie. Een van de verdachten werd aangehouden in de buurt van de woning, de andere twee werden bij de woning zelf aangehouden.

Vier honden meegenomen

Naast de aanhouding van de drie verdachten, zijn ook vier honden dinsdagmiddag door de politie meegenomen. De honden zijn door de dierenambulance afgegeven aan het dierenasiel in Hilversum. 

Een vrouw die vanochtend bij de poort van de woning aanwezig was en twee honden in haar auto had zitten, zegt desgevraagd aan NH niets van de zaak af te weten.

Tekst gaat verder na de foto

Hoe het nu met de honden gaat, willen zowel de dierenambulance als het dierenasiel niet zeggen in verband met het onderzoek van de politie. De honden zaten in het vervallen huis.

Vervallen woning

Het gaat om een ernstig vervallen woning op een groot perceel, in eigendom van een bedrijf in onroerend goed uit Huizen. Vanaf de openbare weg is te zien hoe afval over het terrein verspreid ligt, er graffiti op de deur is gespoten en ramen uit elkaar lijken te vallen en bij elkaar worden gehouden door purschuim.

De woning is duidelijk vervallen, maar lijkt niet verlaten. Het zou volgens bronnen mogelijk gaan om een anti-kraakwoning. De politie kan dit niet bevestigen. Volgens de politie wordt het huis in de buurt als anti-kraakwoning aangezien, maar is het dat officieel niet.

Bronnen zeggen tegen NH dat de eigenaar van het huis de woning mogelijk wil verbouwen en nog in de weer zijn met de juiste vergunningen.

Onderzoek

De politie onderzoekt de zaak en probeert in contact te komen met mensen die meer informatie over de mogelijke gijzeling en mishandeling hebben. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.