Man die tientallen Hilversumse auto’s zou hebben bekrast voor de rechter

Door Sjoerd Stoop

De man die afgelopen voorjaar werd gearresteerd voor het bekrassen van tientallen auto’s aan de Hilversumse Jacob van Campenlaan staat vandaag voor de rechter. 

De Hilversummer wordt er van verdacht half mei ’s nachts zeker 38 auto’s te hebben bekrast van bewoners van de straat. Waarom de man dat deed, is nog altijd onduidelijk. 

De gedupeerden werden ’s ochtends wakker met soms meterslange diepe krassen op hun auto’s, waardoor de schade oploopt tot duizenden auto’s per auto. Veel gedupeerden deden dezelfde ochtend nog aangifte, vertelden ze tegen NH.

Voor de rechter

De Hilversummer staat vandaag voor de politierechter en hoort daarmee vandaag ook meteen welke straf hij krijgt voor het bekrassen van de auto’s. 

Welke straf dat is, is vooraf nog gissen. Rechters leggen in vergelijkbare zaken vaak boetes of taakstraffen op en soms ook celstraffen. De celstraffen variëren erg, waardoor er vooraf ook weinig over te zeggen is. Als de Hilversummer al een celstraf zou krijgen, is dat in ieder geval niet langer dan een jaar, want dat is de maximale straf die de politierechter op kan leggen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.