Mallorca-hoofdverdachte Sanil B. komt niet tussentijds vrij

Door Sjoerd Stoop

Mallorca-hoofdverdachte Hilversummer Sanil B. komt niet tussentijds vrij. Dat heeft het gerechtshof vandaag besloten. B. zit vast voor de doodslag van Carlo Heuvelman op het Spaanse eiland twee jaar geleden en werd eerder veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar, maar ging in hoger beroep. 

De advocaat van de jonge Hilversummer heeft geprobeerd hem – net als de andere verdachten – tussentijds op vrije voeten te krijgen.

Volgens de advocaat zijn de redenen die destijds werden aangevoerd om B. gevangen te houden ondertussen achterhaald, omdat er al een flinke tijd verstreken is en het daarbij ook nog wel even duurt tot het hoger beroep dient. 

Het gerechtshof heeft het verzoek van de advocaat van de jonge Hilversummer om zijn voorarrest op te heffen afgewezen. Volgens het hof gaat het slechts om enkele maanden en is het tijdsverloop daarmee niet zo groot dat het gevolgen moet hebben voor zijn voorarrest. 

Hoger beroep

Sanil B. zit nog vast, wachtend tot zijn hoger beroep dient. Dat staat gepland voor december, het gerechtshof trekt er vooralsnog een kleine drie weken voor uit. Ook andere veroordeelde verdachten in de Mallorca-zaak zijn in hoger beroep gegaan. 

Na het hoger beroep is de verwachting dat het gerechtshof begin maart 2024 uitspraak doet. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.