Luchtaanvallen vanaf Hilversums kantoorpand: agressieve meeuw heeft het gemunt op voorbijgangers

Door Erik Bootsman (NH Gooi/GooiTV)

Bezoekers en voorbijgangers van het kantoorpand Hilversum Business Center aan de Hilversumse Zeverijnstraat lopen kans aangevallen te worden door een agressieve meeuw. De vogel heeft al meerdere mensen belaagd. De beheerder van het kantoorpand heeft een vogeldeskundige ingeschakeld om te helpen. 

De meeuw valt mensen aan, waarschijnlijk om zijn nest te beschermen tegen ‘indringers’. De aanvallen van het beest kunnen nogal agressief overkomen. 

Dakdekkers die op het dak van het kantoorpand aan de slag wilden gaan, zijn op de vlucht geslagen. Ze weigeren nog langer door te werken onder de dreiging van de meeuwenaanvallen, vertelt de beheerder. 

De beheerder heeft bij een vogeldeskundige navraag gedaan over het gedrag van de meeuw. Volgens haar gaat het om een vogel met territoriaal gedrag, die zijn nest beschermd. Dat de meeuw op het dak zit is niet gek: meeuwen nestelen vaak op platte grintdaken van bedrijven. 

Waarschuwing

De eigenaren van het kantoorpand hebben hun huurders wel even gewaarschuwd. Mensen hoeven niet bang te zijn.

Op advies van de vogeldeskundige wordt aangeraden om je groot te maken of je arm in de lucht te steken. Dat moet voldoende zijn om de vogel af te schrikken als je wordt belaagd.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.