Loosdrechtse Jasmijn maakt kans op titel Miss Noord-Holland: “Als ik win ga ik naar mijn werk in galajurk”

Door Luc Boelen

Loosdrechtse Jasmijn Methorst (18) maakt morgen kans op de titel van Miss Beauty of Noord-Holland. Samen met negentien andere vrouwen uit de provincie staat ze in de finale. Felle concurrentie is er volgens haar niet: “Het zijn heel lieve en leuke meiden, het is altijd lachen met elkaar.”

Vorig jaar oktober werd Jasmijn gescout door Miss Beauty of Noord-Holland en sindsdien is ze volop bezig met de missverkiezing. Met uitzondering van de feestdagen en de vakantie traint ze elk weekend: het lopen over de catwalk, presenteren, lachen en poseren. “Dat is superleuk, maar het zijn wel zware dagen en dat onderschat je echt”, legt ze uit.

Concurrentiestrijd

Een vriendin Jasmijn gaf haar een belangrijke tip. “Ze zei dat ik mijn hakken goed moest inlopen voor de catwalk.” Tijdens de trainingen krijgt ze ook tips waarmee ze alvast voor zondag oefent. 

“Als model doe ik voornamelijk shoots waarbij ik een serieus gezicht moet trekken. Als ik lach, worden mijn ogen iets kleiner en zie je ze bijna niet. Ik kom dan wat softer over ten opzichte van de andere meiden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, ik wil sterk overkomen, dus daar werk ik aan. We blijven concurrenten en ik wil ook graag winnen.”

Tekst loopt door onder de foto.

Jasmijn vertelt dat de verkiezing niet alleen om het uiterlijk, maar ook om het innerlijk gaat. Daarom maakt ze zich tijdens de presentatieronde van de verkiezing hard voor een goed doel.

“Ik heb ervoor gekozen om me in te zetten voor bosbranden. Mijn vriend heeft vrienden in Australië die de vreselijke branden hebben meegemaakt en die verhalen grepen mij erg aan.” Haar schoonouders en vriend hielpen haar met het presenteren van dit verhaal. 

Doordeweeks werkt Jasmijn in de horeca bij Kompas in Loosdrecht en Tiramisu in Hilversum. Ze krijgt veel steun van haar omgeving. Bij de restaurants waar ze werkt, heeft ze dan ook een belofte gedaan: “Ik heb gezegd, als ik win, kom ik in mijn galajurk langs. Ze vinden het superleuk en natuurlijk hebben ze op mij gestemd. Ik waardeer hun support enorm.”

Geheime jurk 

Aankomende zondag is de finale in de stadsschouwburg van Velsen. De komende dagen zijn dan ook spannend voor Jasmijn. “Het is geweldig dat ik de finale mag meemaken. Mijn ultieme droom is om Nederland in het buitenland te mogen vertegenwoordigen.”

Over haar outfit voor zondag wil ze nog niets kwijt. “Mijn galajurk blijft nog even geheim. Dat zie je tijdens de finale wel!”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.