Loosdrechtse hooischuur verloren na brand: melkveehouder is ‘alles kwijt’

Door Redactie

Een flinke brand heeft een hooischuur van een Loosdrechtse melkveehouder verwoest. De brandweer had de handen vol aan de brand en was zeker twaalf uur lang bezig met de bestrijding van het vuur. De eigenaar van de melkveehouderij werd vanochtend wakker met een zwaar gemoed: “Alles is verloren gegaan”, reageert hij.

Bij de melkveehouderij aan de Oud-Loosdrechtsedijk ontstond gisteren rond 14.00 uur brand in de hooischuur van het bedrijf.

De melkveehouder van de boerderij vertelt dat een oplettende klant de brand al vrij vroeg opmerkte. “Een klant reed toevallig om de boerderij heen om iets af te geven en zag rook uit de hooischuur komen.”

Koeien verplaatst

Gelijk werd de brandweer gealarmeerd en werden alle dieren naar een veilige plek gebracht. Door de vlambaarheid van het hooi verspreidde het vuur zich in korte tijd snel. “De koeien konden wij gelukkig in naar een naastgelegen weiland naastgelegen. Op deze manier hadden ze geen last van de rook.”

Een woordvoerder van de brandweer laat weten de brandweer zeker twaalf uur bezig is geweest met blussen. “Pas rond 02.00 uur ’s nachts konden wij het sein ‘brand meester’ geven.”

Alles verloren gegaan

De melkveehouder geeft aan dat de hele hooiopslag als verloren kan worden beschouwd. “Alles is verloren gegaan.” Wel prijst hij de brandweer en andere hulpdiensten: “Door hun grote inzetbaarheid is een grotere brand voorkomen. Ik ben de hulpdiensten erg dankbaar.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.