Loosdrechtse Aimée vangt verwaarloosde hamsters op in haar slaapkamer

Door Erwin Bakker & Mika Mulder

In Loosdrecht heeft de vijftienjarige Aimée van den Heuvel haar slaapkamer omgetoverd tot veilige haven voor verwaarloosde hamsters. Samen met haar ouders rijdt ze het hele land door om de hamsters te redden en op te vangen. “Je ziet de diertjes opbloeien naarmate ze in de opvang zijn, dat is mooi om te zien.”

Het initiatief van Aimée begon met haar diepgewortelde liefde voor dieren. Als ware dierenliefhebber had ze al een paar cavia’s als huisdieren. Een hamster stond altijd al hoog op haar verlanglijstje, maar het idee om verwaarloosde hamsters via online platforms zoals Marktplaats te vinden en ze vervolgens een beter leven te bieden, leek haar nog waardevoller.

Haar slaapkamer, voorheen een plek waar Aimée alleen sliep en huiswerk maakte, is sinds een paar jaar omgetoverd tot toevluchtsoord voor hamsters. Ze voorziet de dieren van de benodigde zorg, zoals voeding, bezoekjes aan de dierenarts en een comfortabele leefomgeving met voldoende ruimte en speeltjes.

Gezin

De ouders van Aimée zijn enorm betrokken bij de opvang, ze doorkruisen het hele land om de hamsters op te halen en ze een fijn thuis te geven. “Van jongs af aan is Aimée een enorme dierenliefhebber, ze is zelfs vegetarisch en is 24/7 bezig met de opvang. Wij zijn hele trotse ouders”, aldus haar vader. Ritjes naar de dierenarts heeft het gezin ook al vaak genoeg gemaakt. “Het is geen goedkope hobby, maar Aimée krijgt tegenwoordig ook donaties om de hamsters te blijven verzorgen.”

Tips

De vijftienjarige heeft ook nog tips voor mensen die thuis een hamster hebben: “Zorg dat de diertjes minimaal een 15 centimeter dikke bodembedekking hebben om zich in te verstoppen en kies voor een terrarium in plaats van een plastic hok met spijlen. Hier gaan ze uit stress in bijten en dat is heel slecht voor ze. Tenslotte een zandbad waarin de hamsters zich kunnen wassen en een houten loopwiel. Zo houd je je hamster blij en gezond!”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.