Loods en twee zeecontainers ‘s-Graveland vol met grondstoffen voor harddrugs

Door NH Gooi

De politie heeft een flinke hoeveelheid grondstoffen voor harddrugs ontdekt in een ‘s-Gravelandse loods en twee zeecontainers. Al met al werd er 1.500 kilo pmk gevonden, een belangrijke grondstof voor de productie van harddrugs als xtc. 

De politie kwam de loods en de zeecontainers op het spoor in het kader van een landelijk onderzoek. Bij de inval is één persoon aangehouden. 

Loods en zeecontainers gesloten

De gemeente Wijdemeren neemt maatregelen vanwege de vondst: de loods en de twee zeecontainers worden voor een half jaar afgesloten. Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot concludeert dat de gevonden stoffen in de containers bedoeld waren om drugs te produceren. “Dit kan ik niet tolereren”, aldus Aptroot. 

“De aanwezigheid van de goederen en de betrokkenheid van de verdachte leidt tot een mogelijke dreiging voor het woon- en leefklimaat. De sluiting is onder andere bedoeld om de veiligheid van het woon- en leefklimaat te herstellen en herhaling van de overtreding te voorkomen.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.