Leegstaande woningen in Kerkelanden; Spinozahof krijgt ‘combinatiewoningen’

Door Erik Bootsman

Twee lege eengezinswoningen, opgestapelde post achter de voordeur, welig tierend onkruid in de tuin en geen enkele activiteit. Bewoners van de Spinozahof in de wijk Kerkelanden in Hilversum vragen zich al langere tijd af waarom deze twee grote hoekwoningen, in een tijd van grote woningnood, leeg staan. 

“Toen ik hier bijna een jaar geleden kwam wonen, stond het huis naast mij al lang leeg”, zegt de buurvrouw op het moment dat NH Gooi een rondje door de straat doet. Waarom de woningen leegstaan weet ze niet, maar ze ziet of hoort er in elk geval nooit iemand.

Navraag bij woningbouwvereniging De Alliantie leert dat de woningen leeg staan in verband het project ‘Combinatiewoningen’. Dit is een project waarbij twee zelfstandige woningen samengevoegd worden tot één woning.

Splitsing

Per samengevoegde woning is dan één helft voor iemand met een zorgbehoefte, de andere helft is voor iemand die daarbij mogelijk ondersteuning kan bieden. Op dit moment wordt er hard gewerkt om binnen het bestaande pand de zelfstandige woningen te realiseren.

“We verhuren woningen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk door, omdat er veel mensen zijn die wachten op een betaalbare huurwoning”, laat de woordvoerder van De Alliantie weten. Toch gaat het nog even duren. De aanvraag voor de vergunning ligt bij de gemeente. Ook moeten er aanpassingen in het parkeerbeleid gemaakt worden.

Doordat ‘combinatiewoningen’ een nieuw concept is, neemt de realisatie enige tijd in beslag. Om onduidelijkheid over de leegstand te voorkomen, overweegt de woningbouwvereniging informatie over de combinatiewoningen op de panden zelf te zetten. De tijdelijke leegstand is daarmee dan verklaard.

Nog afwachten

De gemeente Hilversum laat weten dat het nog nog niet precies bekend is wanneer de vergunning verleend gaat worden. De Alliantie verwacht op korte termijn meer duidelijkheid hierover.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.