Larense wethouder Frits Westerkamp keert door ziekte niet terug

Door Daan Bakker

Frits Westerkamp keert niet terug als wethouder van Laren. Westerkamp begon vlak na de verkiezingen van een jaar geleden, maar moest al snel met verlof toen bij hem longkanker werd geconstateerd. 

Westerkamp werd afgelopen oktober geopereerd. De operatie is goed verlopen, maar het herstel gaat moeizaam. Met name omdat Westerkamp na de operatie werd geteisterd door een longontsteking en corona. “Fysiek krabbel ik langzaam op, maar ik heb flink ingeleverd”, laat Westerkamp weten aan de gemeenteraad.

Voor de oud-wethouder was de ziekte een grote schrik. “Mentaal blijkt de kanker toch een veel grotere impact op mij te hebben dan ik dacht. Ik merk dat deze wake-up call van veel grotere invloed op mijn mentale gesteldheid is dan ik vooraf voor mogelijk gehouden heb.”

Al eerder vervangen

Westerkamp heeft daarom besloten helemaal niet meer terug te keren als wethouder. Hij werd al een tijdje vervanger door Jan den Dunnen. Het is nog niet duidelijk of hij nu langer aanblijft. 

Burgemeester Nanning Mol geeft aan Westerkamp te gaan missen als wethouder. “Frits heeft zich sinds zijn aantreden enthousiast ingezet voor ons dorp. Het gemeentebestuur is hem dankbaar voor zijn inzet en wenst hem veel sterkte met zijn herstel.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.