Lantaarnpalen midden op Larense stoep eindelijk verplaatst: “Fijn dat er snel gehandeld is”

Door Daan Visser

Twee lantaarnpalen midden op de stoep in Laren waren enkele weken een doorn in het oog van een aantal Laarders. Slechtzienden, blinden en mensen in rolstoel konden er daardoor moeilijk langs. Maar de gemeente heeft de lantaarnpalen weggehaald en nieuwe palen op een betere plek gezet, tot opluchting van de slechtziende Irmy van het Larense Toegankelijkheidsteam.

Op de hoek van de Burgemeester van Nispen tot Sevenaerstraat en de Stationstraat is een gloednieuw appartementencomplex gebouwd, met daarbij een nieuwe stoep. Maar in de ogen van het Toegankelijkheidsteam van Laren is hierbij de plank flink misgeslagen toen de oude lantaarnpalen midden op net aangelegde stoep terecht kwamen.

“Mensen in bijvoorbeeld een rolstoel kunnen nu niet over de stoep”, vertelde Irmy Vos van het Toegankelijkheidsteam van Laren eerder aan NH. Irmy is zelf slechtziend en voor haar zijn deze palen ook een risico. “Bij een laaghangende zon kan ik de palen niet zien”, vertelde ze. Na vragen van NH liet de gemeente Laren weten van plan te zijn de palen weg te halen.

Ongeveer anderhalve week later is dat eindelijk zover, tot blijdschap van Irmy en haar team. “We zijn blij dat er snel gehandeld en het nu is opgelost.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.