Kiosk station Bussum-Zuid mag weer open na afgaan explosief

Door Redactie ’t Gooi

De koffiekiosk op het station Bussum-Zuid mag woensdag weer open. Dat heeft de burgemeester van Gooise Meren bepaald. Op 9 oktober ging er bij de kiosk een explosief af, waarna de burgemeester het pand voor dertig dagen sloot. 

De burgemeester laat nu weten dat er in de afgelopen maand geen nieuwe ontwikkelingen zijn rond de zaak, waardoor het dichthouden niet mogelijk is. De eigenaar van de kiosk wil niet inhoudelijk ingaan op vragen van NH, maar laat wel weten nog niet gelijk aan het werk te zullen gaan. Er moet namelijk nog veel gerepareerd en opgeruimd worden. De politie doet nog steeds onderzoek naar de explosie, maar wil inhoudelijk ook niets kwijt.

In de vroege maandagochtend van 9 oktober ging er rond 3.45 uur een explosief af bij de kiosk. Het kleine pand liep flinke schade op, maar gewonden vielen er niet. Om de hulpdiensten te ondersteunen was er op 6.00 die ochtend geen treinverkeer tussen de stations Bussum-Zuid en Hilversum. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.