Kickboksende honkballers HCAW starten zonder coach aan voorbereiding

Door Thomas Brood

Nog zonder coach zijn de honkballers van HCAW begonnen aan de voorbereiding op komend seizoen. Naast de reguliere trainingen volgen ze iedere dinsdagavond ook een kickbokstraining. “Een leuke manier om fit te worden. Na dat uurtje kom je helemaal zwetend uit de les”, vertelt catcher Julian Goins. 

Vorig jaar kwam de selectie van HCAW in contact met Nikita Kosterman van de Bonjasky Academy. Zij was een bekende van pitching coach Shane Gnade en klikte goed met de honkballers toen ze als fysio stage liep in Bussum. Toen werd het voorstel gedaan om de honkballers een aantal kickbokstrainingen te geven. Zij geeft nu in totaal vijf trainingen aan de Noord-Hollanders.

Na het vertrek van Danny Rombley zitten de honkballers nog steeds zonder coach. HCAW was dicht bij een akkoord met coach Elton Koeiman van BSC Quick uit Amersfoort, maar dat ging op het laatste moment niet door. “Ik had hem graag als coach gewild, maar hij heeft volgens mij gekozen om bij Quick te blijven”, zegt Goins.

Tekst loopt door onder foto.

Voor de de 29-jarige catcher en zijn team is het dus nog afwachten op de aanstelling van een nieuwe coach. “Het is altijd lastig om een coach aan te stellen. Je vist in een hele kleine vijver.”

Tekst loopt door onder foto.

Holland Series

Bij HCAW vertrok dit seizoen Kevin Dirksen. Ook Delano Selassa, die werd verkozen tot meest waardevolle speler van afgelopen seizoen, zal een groot deel van het seizoen missen omdat ook hij in het buitenland speelt. “Wij gaan strijden voor de eerste plek. Heel erg jammer dat ze weg zijn. Ze waren goed voor de groepsdynamiek. Delano kan wel weer aansluiten tijdens de play-offs. Met Denzel Brooks hebben wij een goede vervanger aangetrokken, maar het is altijd lastig om een speler excact te vervangen.”      

In het voorjaar zal de hoofdklasse honkbal weer van start gaan.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.