Juf neemt afscheid in eigen stijl: pannenkoeken voor iedereen

Door Jeroen Langenhof

Van een officiële plechtigheid wilde juf Quini niks weten, ‘liever gewoon met z’n allen een pannenkoek eten.’ En zo geschiedde. Na vijfentwintig jaar juf te zijn geweest, nam Quini Blessing vandaag afscheid op de Hilversumse Goudenregenschool. “Een dag met een lach en een traan”, aldus de juf. “Maar vandaag voert de lach de boventoon.”

Een kleine rondgang langs wat kinderen leert al snel dat juf Quini bijzonder populair is. “Ze is heel lief en ze zorgt goed voor kinderen”, aldus een leerling. Een jongedame vult aan: “Bij haar staan de kinderen altijd op de eerste plaats.”

Iets dat schooldirecteur Niels Bakker spontaan beaamt: “Bij alle plannen die we op de school maakten, riep ze altijd: en wat levert dit de kinderen op?”

Na een kwart eeuw op de school te hebben rondgelopen, realiseert Blessing zich dat ze iets bijzonders achterlaat. “Ik ga de kinderen heel erg missen”, aldus de juf. “Ze zitten in mijn hart. Ik hou van kinderen. Ze zijn leuk, eerlijk, puur. Ik neem de tijd voor ze. Dat is belangrijk, de tijd nemen voor de kinderen.”

Hulp bij het bakken

Gelukkig voor juf Quini hoefde ze de pannenkoeken alleen maar uit te delen. Het bakken nam de Lionsclub Hilversum voor haar rekening. En gezien de gretigheid waarmee de kinderen hun tanden in hun exemplaar zetten, wordt het resultaat wel gewaardeerd. “Echt een top-pannenkoek”, aldus één van de jongeheren.

Juf Quini ziet het tevreden aan. “Ik vind het niet zo leuk om weg te gaan, maar het hoort erbij. Wie weet wat er nog allemaal op mijn pad gaat komen.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.