Joris woog 180 kilo en heeft nu zijn eigen sportschool: ‘Ik sprong bijna voor een trein’

Door Noor van Scherpenzeel

Joris Janmaat uit Hilversum woog vijf jaar geleden 180 kilo. Hij voelde zich niet goed, zowel fysiek als mentaal, en besloot af te vallen. Dat deed hem zó goed, dat hij anderen met obesitas hetzelfde gevoel gunt. Sindsdien heeft hij al tientallen mensen helpen afvallen en opent hij zelfs zijn eigen sportschool. Een succesverhaal, maar het ging niet zonder slag of stoot.

Wellicht gaat er bij de naam Joris Janmaat wel een belletje rinkelen, want hij is inmiddels een bekende Hilversummer. In 2019 was hij namelijk volop in het nieuws vanwege een mislukte crowdfundingsactie. Hij wilde geld ophalen voor een peperdure buikwandoperatie nadat hij flink was afgevallen. De teller stond al op 2.000 euro, totdat de crowdfundingswebsite plotseling offline ging. 

De wereld van Joris stortte op dat moment in elkaar, vertelde hij aan NH. Toch wist hij weer op te krabbelen. Hoe hij dat gedaan heeft en hoe hij uiteindelijk zelfs zijn eigen sportschool heeft opgericht, is te zien in bovenstaande video. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.