Jonge vrouwen op rooftocht: meerdere tieners in Bussum en Hilversum overvallen

Door NH Gooi

Twee jonge vrouwen hebben vannacht meerdere tieners beroofd in Hilversum en Bussum. Dat deden ze terwijl ze onderweg waren op de scooter. Ook hadden ze mogelijk een pistool bij zich.

De nachtelijke rooftocht van de dames, volgens de politie 17 of 18 jaar oud, begon rond 3.45 uur in Bussum op de rotonde van de Herenstraat en Brinklaan. Daar zaten een 19-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Bussum op de stoep.

De twee dames op de scooter stopten bij de twee tieners en dwongen hen om hun spullen af te geven. Dat deden ze onder bedreiging van iets wat op een pistool leek. Met hun buit gingen ze ervandoor in de richting van de Herenstraat en uiteindelijk richting het Mediapark in Hilversum.

Nog een melding

De volgende melding kwam nog geen halfuur later binnen bij de politie. Op de Ceintuurbaan in Hilversum werd een 19-jarige vrouw, onder bedreiging van een wapen, van haar spullen beroofd. Ook hier ging het weer om twee jonge vrouwen op een scooter. 

Toch waren de vrouwen nog niet klaar met hun nachtelijke avontuurtje. Rond 4.25 uur was het weer raak, toen een 17-jarige jongen bijna werd aangereden door twee vrouwen op een scooter. Hij mocht, amper bekomen van de schrik, meteen zijn spullen afstaan aan de twee toen ze een mogelijk vuurwapen trokken.

Van de twee verdachten ontbreekt nog elk spoor. De politie roept mensen die meer weten over de overvallen of iets gezien hebben zich te melden. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.