Jezelf insmeren kun je op dit Wijdemeerse strandje bijna niet meer vergeten

Je hoeft je vanaf vandaag geen zorgen meer te maken dat je zonnebrand vergeet als je gaat zonnen op het Wijdemeerse strandje aan de Zuwe. Er staat vanaf vandaag een ‘smeerkees’. Deze zonnebrandpaal is gevuld met vijf liter zonnebrandcrème en die is gratis te gebruiken. 

De zonnebrandpaal bij het Zuwestrandje is vanochtend officieel in gebruik genomen. Aan de andere kant van Wijdemeren staat nog zo’n paal, bij het net zo populaire strandje ‘De Strook’.

Wethouder Els Kruijt van de gemeente Wijdemeren is blij met de komst van de smeerpalen. “Als dochter van een arts weet ik wat de gevaren kunnen zijn als je niet smeert.” zegt ze bij de ingebruikname. En daarmee snijdt ze ook de reden voor de plaatsing van de palen aan.

Jezelf beschermen

Huidkanker is in Nederland de meest voorkomende én snelst stijgende vorm van kanker. Het treft 1 op de 5 Nederlanders. Hoe vaker iemand verbrandt door de zon, hoe meer kans op huidkanker.

Het beste wat je daar tegen kunt doen is jezelf beschermen tegen de zon. Door te smeren dus. De eerste klodders zonnebrandcrème vonden vanmorgen al gretig aftrek. “Best handig zo’n paal”, zegt zwemmer Olaf als hij het water uitkomt na het zwemmen. 

De zonnebrandpaal is niet de eerste in de regio. Een jaar geleden werd er ook al eentje neergezet op het strandje in het Naarderbos. Al met al staan er al op meer dan 120 plekken al zulke palen, vooral aan de kust en bij recreatiegebieden. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.