Jeugdbrandweer in Bussum: jonge helden in actie om brandjes te blussen

Door Nina Vermeulen

De jeugdbrandweer in Bussum is de uitgelezen plek voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud om hun droom als brandweerman of vrouw te verwezenlijken. De populariteit van het beroep neemt af. De brandweer hoopt door de jeugd te enthousiasmeren dat er in de toekomst ook nog brandjes worden geblust.

Water spuiten, brand blussen of in een auto met sirenes rijden: bij de jeugdbrandweer in Bussum gebeurd het allemaal. Elke week traint een groep jongeren om uiteindelijk aan de slag te kunnen als brandweerman of vrouw. 

Populariteit

De populariteit van het beroep brandweer neemt af. Dit komt mede doordat veel brandweerlieden het werk vrijwillig doen. Alleen in de grote steden werkt de brandweer met een vast salaris. De brandweervrijwilligers, zoals in Bussum, krijgen slechts een vergoeding.

Om toch een volgende generatie brandweerlieden te krijgen zijn er jeugdbrandweeropleidingen. De jongeren worden enthousiast gemaakt om als vrijwilliger of vast als brandweer te werk te gaan. “De jeugd proberen we zo op te leiden dat ze helemaal gek zijn van ons en lekker doorgaan met het vak”, aldus Wilfred Hagen coördinator van de jeugdopleiding in Bussum. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.