Jaren geliefd, maar nu is er weinig meer te zien: Hilversums vogeluitkijkpunt wordt gesloopt

Door NH Gooi

Het Goois Natuurreservaat (GNR) gaat het vogeluitkijkpunt aan de rand van het Hilversums Wasmeer slopen. Dat is ook niet zo gek: doordat het gebied zo bosrijk is geworden en daardoor veel watervogels verdwenen zijn, is er de laatste jaren weinig meer te zien. 

Het vogeluitkijkpunt heeft er een kwart eeuw gestaan en was zeker de eerste jaren geliefd bij vogelaars, vooral door de kolonie kokmeeuwen in het gebied. Ook werd het uitkijkpunt nog een tijd gebruikt door mensen die er het landschap bekeken of er probeerden wild te spotten. 

De laatste jaren is het vogeluitkijkpunt vooral een enorme trekpleister voor hangjongeren geworden. Het is flink verloederd en volgespoten met graffiti. 

Tegen de vlakte

“Jammer genoeg werd er ook steeds meer vernield en vervuild door het vele afval dat werd achtergelaten. Het Goois Natuurreservaat heeft verschillende keren de panelen moeten vervangen die beschadigd waren, graffiti en afval verwijderd en schoongemaakt”, aldus het GNR. 

Ook dat heeft niet zoveel zin meer, concludeert het GNR. Het gebouwtje is op en gaat tegen de vlakte. Toch hoeven natuurliefhebbers niet te treuren. De organisatie denkt aan een nieuw uitkijkpunt dat beter past in de omgeving. De betonnen fundering van de oude gebouw blijft daarom liggen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.