Jaar cel en tbs voor Hilversummer die uit het niets jonge fietsster neerstak

Door Amanda Algra

De Hilversummer (38) die vorig jaar mei vanuit het niets een jonge fietsster aanviel met een mes, moet een jaar de cel in. De rechtbank heeft hem daarnaast tbs met dwangverpleging opgelegd.

De verdachte had die dag al ruzie gehad met een serveerster in een café, waarna hij boos is vertrokken naar huis.

Hij zei iemand die hem niet beviel iets aan te gaan doen en haalde thuis een mes.  

Neergestoken

Het 17-jarige slachtoffer haalde de verdachte in tijdens het fietsen.

Toen ze bij het stoplicht wachtte, viel hij haar aan en stak hij haar vier keer met een mes, zo bleek terug te zien aan de verwondingen.

Na de daad probeerde hij met haar tas er vandoor te gaan, waarna het slachtoffer om hulp begon te schreeuwen: “Hou die man tegen, hij heeft mij gestoken”.

Uiteindelijk hebben twee mannen hem tegengehouden totdat de politie aanwezig was. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht waar haar wonden behandeld zijn.

Verdriet 

Volgens het vonnis van de rechtbank is het bewezen dat de verdachte iemand met voorbedachten rade zwaar mishandeld heeft, wat een enorm impact heeft gehad op het jonge leven van het slachtoffer. Ze durft niet alleen meer over straat en leefde in angst, waarvoor zij nu therapie ondergaat.

Ondanks dat het nu een jaar later beter gaat, is haar leven op vele vlakken moeilijker gemaakt. “Ik heb hier niet om gevraagd”, verklaarde zij eerder.

De man zelf heeft een psysische aandoening en lijdt aan schizofrenie. Hoewel hij heeft bekend acht de rechtbank de man niet volledig toerekeningsvatbaar.

‘Dat verdachte zijn eigen moeilijkheden had en heeft, doet er niet aan af dat hij zich goed moet realiseren hoeveel verdriet hij heeft veroorzaakt’, aldus het vonnis. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van bijna zevenduizend euro, waarvan zesduizend euro smartengeld.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.