Internationale vrouwentop op Hilversumsche Golf Club: “Geprobeerd een beetje af te kijken”

Door Stephan Brandhorst

Tijdens een zonovergoten weekend streek de internationale golfwereld neer in Hilversum. De Hilversumsche Golf Club was de gastheer van de Dutch Ladies Open, het grootste golftoernooi voor vrouwen in Nederland. “We zitten met onze neus bovenop top golf”. zegt voorzitter Pieter Croockewit.

Honderden toeschouwers trokken naar de golfbaan in het Gooi om de topspeelsters van dichtbij te kunnen zien. De Nederlandse Anne van Dam was de grote publiekstrekker op de laatste speeldag. Zij was de enige nog overgebleven speelster, die de cut haalde om zondag ook nog in actie te kunnen komen.

Voor het publiek was de Dutch Ladies Open een mooie kans om de speelsters te kunnen volgen. “Ik vond het geweldig om de dames te zien spelen die zulke mooie swings hebben”, zegt een lid van de Hilversumsche. “Prachtig, allemaal jonge dames. Ik hoop toch een beetje de kunst af te kunnen kijken”, zegt een ander lid van de golfclub.

Na drie dagen golfen en 54 holes gespeeld te hebben, ging de winst naar Trichat Cheenglab. De Thaise haalde een score van 12 slagen onder par. De Nederlandse Anne van Dam eindigde op het toernooi in Hilversum als nummer 42.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.