Internationale kattendag – Dit zijn de bekenste katten van Hilversum

Door Fabian van der Gijze

Hilversum had jarenlang een ‘Bekende Kat’, Boris, de ziekenhuiskat. Hij is zelfs vereeuwigd in een standbeeld. Het beeld heeft ook op de nieuwe locatie van Tergooi een plekje gekregen. Zijn roem is nog niet geëvenaard. Welke kat kan in zijn voetsporen treden. Wat is de Bekendste Kat van Hilversum. NH Gooi deed een oproep op Facebook en de reacties stroomden binnen. 

Vandaag is het Internationale Kattendag en ter gelegenheid daarvan gaan we op zoek naar de bekendste kat van Hilversum.

De Hiba-kat

Tegenover restaurant Hiba in de Schoutenstraat woont een zwarte kat. Vriendelijk miauwend begroet ze iedereen. Totdat ze bij haar baasje naar binnen wil, dan gaat ze op het groene PEN-huisje zitten en schreeuwt ze het uit. Veel mensen bellen dan aan bij het appartementen-complex, maar geen zorg. De bewoners horen hem echt!

AH-Bodemanstraat-kat

Nieuw is de AH-Bodemanstraat-kat. De rode kater gaat pontificaal tussen de schuifdeuren zitten zodat je ‘m goed ziet. Een aai wordt zeer gewaardeerd. Vrienden maak je als je ‘m wat lekkers geeft. 

De Seinhorst-kat

Iedereen ken ‘m, iedereen komt ‘m tegen. Slapend in de ramsj-bakken van de boekwinkel, slapend tussen de bloempotten van de bloemenwinkel, schooierend bij de viswinkel, de bakker en de supermarkt. Zo is de Seinhorst kat ook hier te volgen op Facebook

Katten die ons helaas al hebben verlaten

Gijs de kat mag ook zeker niet vergeten worden. Helaas is Gijs  6 mei 2021 overleden door een aanrijding. Gijs stond ook bekend als Gijs de Eco kat, omdat hij altijd over de heide aan het lopen was op zoek naar gezelligheid. Gijs had zelfs een Facebook account met honderden volgers.

Ziekenhuiskat Boris

Ook Boris de ziekenhuiskat kunnen we zeker niet vergeten. Boris was laatst nog in het nieuws, omdat het Tergooi Ziekenhuis het bronzen beeld van Boris mee nam tijdens de verhuizing. Boris was door de jaren heen een grote steun voor veel patiënten 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.