In Hilversum zijn ze niet bang voor topless: 600 toploze kerstbomen staan in de stad

Door Rosanne van Veen & Jelmer Vlot

Dat er honderden bomen tijdens de kerst topless zijn, daar zit Hilversum niet mee. De gemeente heeft 600 kerstbomen gekocht van een kweker waar de toppen van zijn afgeknipt door een vandaal. Het gaat om in totaal 6000 kerstbomen waar Hilversum er dus 600 van overneemt. ‘Al hebben ze geen top, Hilversum zet ze gewoon een feesthoedje op’, aldus de gemeente.

Vaak worden bomen zonder top vernietigd, maar daar wilde de gemeente een stokje voor steken. De bomen komen op allerlei plekken in de stad te staan. ‘Zo vinden we hier een duurzame en feestelijke oplossing voor’, is te lezen in een persbericht.

Hilversum viert in 2024 zijn 600-jarig bestaan, en om daar alvast voor in de stemming te komen krijgt iedere boom een feestmuts op. In plaats van traditionele pieken, staat er een hoedje met de tekst ‘Wij pieken in 2024’ als knipoog naar het aanstaande jubileumjaar.

Overal topless

Het overgrote deel staat in de stad. Ook ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en scholen krijgen een toploze boom. Bij Versa Welzijn en de voedselbank worden bomen uitgedeeld aan mensen met een kleiner budget. 

Als je wel eens naar het Marktplein gaat, staan er straks 100 bomen met feestmuts op je te wachten. Deze vormen het decor voor het kerstbomenbos. Daar staat vanaf 17 december de Kerstman en zijn elfjes al klaar voor een foto en een glas Glühwein.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.