In Beeld: Ankeveense kunstroute net zo pittoresk als het dorp zelf

Door Erik Bootsman (NH Gooi/GooiTV)

Beeldhouwwerken, fotografie, teken- en glaskunst. Er is voor ieder wat wils. De Ankeveense kunstroute is vandaag een heerlijke wandeling voor jong en oud. Langs historische panden en door prachtig aangelegde tuinen. Tot vijf uur vanmiddag is het gemoedelijk toeven en kunst kijken in het dorp. 

In diverse open tuinen wordt een verscheidenheid aan kunstwerken aangeboden van professionele kunstenaars uit de regio, maar ook van kunstenaars uit Zeeland en België. 

Theater De Dillewijn is het startpunt van de kunstroute. Hier was een bijzondere expositie te zien van illustrator en animatiekunstenaar Bobby de Groot. Met zijn serie magisch realistische tekeningen genaamd Onder de Nederlandse Bergen, laat hij zien dat in de schaduw van ons toch zo pragmatische Nederland een wereld van wezens uit mythen en sagen schuilgaat.

De tekeningen tonen die momenten waarop deze twee werelden elkaar kruisen. Op het Ankeveense ijsbaanterrein is een breed scala aan kunstwerken te vinden zijn van amateurkunstenaars uit de omgeving. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.