Husky’s die alpaca’s verwondden en doodbeten mogen toch terug naar hun baasjes

Door Redactie

De twee husky’s die afgelopen maandag in Eemnes een alpaca doodbeten en drie anderen ernstig verwondden, keren deze week terug naar hun eigenaren. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De eigenaren en medewerkers van de alpacaboerderij waren verbijsterd nadat zij zaterdag van de politie te horen kregen dat de husky’s terugkeren naar hun baasjes, vertellen ze tegen RTV-Utrecht.

Francis Kallenbach, die bij de alpacaboerderij werkt, zegt tegen RTV-Utrecht: “Het enige wat ze ons verteld hebben, is dat de honden terugkomen, maar de exacte dag is nog onduidelijk. We zijn echt verrast.” Er lijken geen maatregelen van justitie te zijn genomen, volgens Kallenbach. 

Muilkorf

Het OM heeft het besluit over de terugkeer van de honden genomen. “Dit betreft altijd maatwerk, maar er zijn wel richtlijnen”, zegt een woordvoerder. “Na een eerste bijtincident volgt er in beginsel geen strafrechtelijk ingrijpen. De hond blijft bijna altijd bij zijn eigenaar. Daar is in dit geval ook sprake van. De honden zullen dus worden teruggegeven aan de eigenaar.”

Wel wordt een bijtincident door de politie geregistreerd en wordt met de eigenaar gekeken hoe een bijtincident in de toekomst kan worden voorkomen. De gemeente Eemnes laat in een reactie aan RTV Utrecht weten voornemens te zijn een aanlijn- en muilkorfgebod op te leggen. Maar dat kan op z’n vroegst pas over twee weken opleggen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.