Huizers telefonisch benaderd door oplichtingers, politie waarschuwt

Door Redactie ’t Gooi

Meerdere Huizers zijn gisteren en eergisteren telefonisch benaderd door oplichters. Aan de telefoon vroeg de oplichter aan de mensen of het huis wel goed afgesloten was en of ze in bezit zijn van waardevolle sieraden. De politie waarschuwt mensen om vooral niet in de trucs te trappen.

“Bij een babbeltruc zit er een vaak een plan b achter om proberen binnen te komen en goederen te stelen”, zegt een woordvoerder van de politie.

De dader heeft nog niet zijn slag geslagen, daarom roept politie op om extra voorzichtig te zijn: “Wees alert, open de deur niet en ga niet mee in het verhaal. Het is belangrijk dat, stel er komt iemand aan de deur en je kan deze persoon in relatie brengen met zo’n telefoontje er gelijk het alarmnummer wordt gebeld. Op dat moment kunnen wij snel ter plaatsen zijn en dat gaat ons helpen in het onderzoek.”

Momenteel wordt er gezocht naar de beller die klonk als een man met een buitenlands accent. De buurt waar het omgaat zijn woningen aan de Spaarne, Westkade en Waterland in Huizen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.