Huizer Spoorclub opent de deuren, ‘modeltreinhobby is populair’

Door Erik Bootsman

Van het verdwenen Huizer Station en de Kalkovens tot de Huizer Molen en de Botterwerf. Het zijn miniatuurstukjes van de Huizer geschiedenis waar modeltreinen van Model Spoor Club in Huizen tussendoor rijden. De club opent vandaag haar deuren tijdens de open dag.

Burgemeester Niek Meijer gaf gisteren al het startsein voor de open dagen van de modelspoorclub. Wie wil kijken moet snel zijn. De treinen verdwijnen om vier uur vanmiddag weer achter gesloten deuren tot de volgende open dag over twee jaar.

Modeltreinen zijn de laatste tijd enorm populair geworden. Vooral door het televisieprogramma “Grote Kleine Treinen Competitie” met Andre van Duin als presentator. Deelnemers moeten in dit programma zo snel mogelijk een treinbaan in elkaar zetten. In Huizen gaat het niet om het wedstrijdelement, maar om samen bouwen. Er is een 3D-printer voor de bouw van nieuwe toevoegingen en de wissels moeten worden bediend.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.