Huizer basisschoolkinderen halen geld op voor schoonmaakster Jans na woningbrand

Door Romy Baart

Een mooi gebaar van schoolkinderen van de Huizer school De Gouden Kraal: ze proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor schoonmaakster Jans. Jans en haar man Wiebe werden een week geleden slachtoffer van een woningbrand, waardoor hun huis flinke schade opliep. Ze hebben al tientallen euro’s verzameld.

De actie kwam aan het rollen doordat een leerling, die vlak bij het huis van Jans en Wiebe woont, het allemaal zag gebeuren en de volgende dag aan zijn juf vertelde wat hij zag. “Ik heb het toen voor de klas aan de kinderen verteld en die waren gelijk enthousiast over het inzamelen van geld. Ik vind het supermooi om te zien hoe ze dit oppakken. Zo krijgen ze het stukje burgerschap dat we behandelen in de lessen ook gelijk mee”,  aldus juf Sophie.

De hele school doet mee

Na het nieuws van de brand bedachten de leerlingen zich geen moment. “Alle kinderen van de school halen geld op”, zegt directrice Jolijn Heine. “Groep zes en zeven zijn bezig met het inzamelen van statiegeldflessen. Daar hebben ze al 190 euro mee verdiend. De stapel op de gang begint alweer te groeien, dus het is weer tijd om deze naar de supermarkt te gaan brengen.” 

Andere klassen pakken het anders aan. Zo werken groep zeven en acht aan een museumexpositie. Het entreegeld draagt weer een steentje bij. “Daarnaast hebben diverse ouders geld gedoneerd. Ik ben ontzettend trots op de kinderen. Dit is juist iets waar wij als school voor staan. Samen opkomen voor een goed doel. Iedereen wordt hier gezien.”

De schoolkinderen zetten hun actie ook volgende week nog door.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.