Huizen zoekt opvanglocaties voor Oekraiëners nu hotel dichtgaat

Huizen zoekt nieuwe opvanglocaties om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. De opvangplekken zijn nodig om de tweehonderd vluchtelingen te huisvesten die nu in het leegstaande hotel aan de haven zitten. Dat hotel moet op korte termijn herontwikkeld worden.

De tweehonderd Oekraïeners die nu nog in het hotel zitten moeten over een ruim jaar vertrekken naar maximaal twee andere plekken in Huizen. Daar zouden ze dan tussen de vijf en vijftien jaar kunnen blijven. 

Het leegstaande hotel waar ze nu zitten, Hotel Newport, moet op korte termijn worden herontwikkeld, waarschijnlijk tot een nieuw hotel. Het huurcontract voor de vluchtelingenopvang is met een jaar verlengd, maar na volgend jaar moet de groep echt vertrekken.

Ook plek voor Huizers

De twee nieuwe opvanglocaties moeten niet alleen onderdak bieden aan Oekraïense vluchtelingen, maar ook aan ongeveer honderd inwoners van Huizen die door acute situaties dringend een tijdelijke woning nodig hebben. Huizen vraagt bewoners, ondernemers en organisaties om mee te denken en geschikte plekken voor te stellen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.