Huizen zet externe kracht op straat na klachten over grensoverschrijdend gedrag

Door Sjoerd Stoop

De gemeente Huizen heeft een externe medewerker op straat gezet na klachten over grensoverschrijdend gedrag. Dat maakt de gemeente bekend. De medewerker had namens een regionaal actief re-integratiebureau contact met ‘kwetsbare mensen’ en zou zich daarbij ‘onprofessioneel’ hebben gedragen. 

Huizen kreeg afgelopen februari signalen over het mogelijk grensoverschrijdende gedrag van de externe medewerker. Daarop werd een extern onderzoeksbureau gevraagd om onderzoek te doen naar de klachten. 

Dat onderzoeksbureau heeft de klachten nagebeld en gesproken met alle cliënten uit de gemeente Huizen. Daarnaast werd er ook gesproken met voormalig cliënten. 

Geen bewijs

Het onderzoek heeft niet kunnen vaststellen dat er inderdaad sprake was van grensoverschrijdend gedrag door de medewerker. Sterker nog: de benaderde cliënten hebben de onderzoekers laten weten dat ze het contact met de bewuste medewerker niet als onplezierig hebben ervaren. 

Daar komt bij dat in aanvullend onderzoek ook geen nieuwe signalen van grensoverschrijdend gedrag boven water zijn gekomen. 

Wel onwenselijk

Wel hebben de onderzoekers vastgesteld dat in de omgangsvormen van de medewerker ‘de grens tussen privé en zakelijk vervaagde’. “Dat is niet per definitie grensoverschrijdend, maar vinden wij wel onwenselijk”, aldus de gemeente.

De opdracht voor de medewerker is ingetrokken. Naast de Huizer cliënten had de medewerker ook een cliënt uit Gooise Meren onder zijn hoede. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.