Huizen krijgt niet één, maar twee opvangschepen voor vluchtelingen

Door Sjoerd Stoop

Huizen krijgt niet één, maar twee boten waar de komende maanden vluchtelingen op opgevangen worden. Dat laat de gemeente weten. Er was tot nu toe steeds sprake van één boot.

Dat er nu twee boten komen verandert verder niets. Het totale aantal vluchtelingen dat opgevangen worden blijft hetzelfde, ze worden alleen verdeeld over twee kleinere boten. Het gaat al met al om honderdvijftig tot tweehonderd vluchtelingen. 

Eerste bewoners deze week verwacht

De twee cruiseschepen leggen morgenochtend aan in de haven van Huizen, de dagen daarna worden ze klaargemaakt om als vluchtelingenopvang te dienen. De eerste bewoners van de schepen worden nog deze week verwacht. 

Huizen zet op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers vaart met het openen van de vluchtelingenopvang, omdat er een grote vraag naar opvangplekken is. De opvang op de twee schepen duurt tot april volgend jaar. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.