Hondenpoepgebakjes in Kortenhoef. Baasjes kunnen nog veel meer poep opruimen.

Door Erik Bootsman

Hondenbaasjes mogen nóg meer poep opruimen in de gemeente Wijdemeren. Er komen veel klachten binnen over poep op straat ondanks de de 58 poep-afvalbakken die er staan en de 300.000 drollen die er jaarlijks al geruimd worden. De gemeente start daarom met het project “Mijn baas ruimt op”. Het doel is: Geen poep op de stoep! De start was in winkelcentrum de Meenthof in Kortenhoef. 

In buurten waar het hondenpoepprobleem erg groot is, ontvangen inwoners een brief om hen te informeren over de schadelijke gevolgen van hondenpoep op de leefomgeving en om hen te stimuleren de hondenpoep voortaan op te ruimen. In hondenpoep zitten namelijk gevaarlijke wormen en eitjes die overdraagbaar zijn op de mens. Zelfs na het opruimen van de hondenpoep blijven bacteriën aanwezig in het gras. Gezien de vele ziekteverwekkers die op deze manier in de omgeving terechtkomen, vormt dit een risico voor de volksgezondheid.

Hondenpoepgebakjes

Het is een ludieke actie, gesteund door wethouders Ron de Haan en Els Kruijt. De twee deelden hondenpoep gebakjes uit in het winkelcentrum van Kortenhoef. Ook verschijnt er het komende half jaar, iedere maand, een interview op de gemeentepagina om het hondenpoepprobleem vanuit een andere invalshoek te belichten.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.