Honden moeten ook zomers op Huizer strandjes terecht kunnen: “Daar worden hondenbezitters blij van”

Door Redactie ’t Gooi

Laat Huizers en hun hond ook in de zomerperiode toe op de twee strandjes. Op het zand van de Zomerkade en Harderwijkerzand is daar zeker ruimte voor, zo vindt een inwoner die de politiek oproept de regels te wijzigen. “Mensen met honden worden hier heel blij van”, is de mededeling.

Tussen oktober en april mogen Huizers rustig en altijd wandelen met hun trouwe viervoeter over de strandjes. Maar dat is niet toegestaan in die andere zes maanden. Dan zijn deze twee locaties taboe. Laten de inwoners dan toch hun hond uit op een van de stranden dan kunnen zij een boete ontvangen. 

Nu schrijft een inwoner in een brief aan de politiek om in die zomerse periode toch baasjes en hun honden toe te staan op het strand van de Zomerkade en Harderwijkerzand. Dat hoeft zeker niet de hele dag te zijn, want op warme dagen liggen daar overdag mensen te zonnen en te ontspannen.  

Drukke dijk

Maar tot 10.00 uur en na 19.00 uur zou dat wat betreft de briefschrijver wel goed kunnen. Dit zijn momenten waarop het over het algemeen rustig is op de stranden. “Dan hebben we een mooie verdeling over de dag. Daarentegen is het op de dijk betrekkelijk tot erg druk met mensen met honden, maar ook met fietsers en wandelaars. Dat leidt soms tot vervelende taferelen”, is te lezen in het schrijven.  

Als Huizen ook na 1 april 2024 op specifieke momenten op de dag honden toelaat op de stranden, dan volgt het voorbeeld van diverse andere gemeenten. Qua beleid hoeft de gemeente het spreekwoordelijke wiel niet zelf uit te vinden. Bekende kustplaatsen als Bergen aan Zee, Zandvoort en Noordwijk hebben deze regels al eerder ingevoerd.  

Meer keus

“Mensen met honden worden hier heel blij van als dit op deze wijze kan worden aangepast en honden hier in een warme zomer lekker kunnen zwemmen. Hiermee spreiden we ook de druk op de dijk en hebben mensen met honden meer keus”, zijn de voordelen die de briefschrijver opsomt.

Wel benoemt de scribent nog nadrukkelijk dat elke hondenbezitter om de poep op te ruimen, zodat het strand schoon blijft. Als iedereen dat netjes doet dan is groot plezier gegarandeerd voor alle strandbezoekers. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.