Homeruns helpen HCAW aan historische Europacup na winst op titelverdediger Parma

Driemaal bleek scheepsrecht voor HCAW Na twee eerdere verloren finales heeft de landskampioen voor het eerst in de historie de Europacup gewonnen. Titelverdediger Parma met duidelijke cijfers verslagen: 11-4. Homeruns van Victor Draijer, Shurman Marlin en Max Draijer maakten onder meer het verschil.

Ondanks de hoge uitslag bleven de eerste twee innings zonder punten. De Italianen scoorden direct tweemaal in de volgende inning. Een homerun van Victor Draijer kwam op een ideaal moment, waardoor het 2-1 werd. In inning nummer zes nam Parma opnieuw een marge van twee punten (4-1). Twee korte homeruns achter elkaar van Shurman Marlin en Max Draijer kantelden de wedstrijd volledig (4-8). 

De zevende inning was ook belangrijk, want daarin werd drie punten gehaald en leek de zege goed als zeker. De scheidsrechter ontbrak echter de goede flow van HCAW vanwege de zon. Daarom lag het spel ruim een uur stil en werd de wedstrijd hervat in de achtste inning. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

De stand veranderde na de onderbreking niet meer, waardoor HCAW feest mocht vieren. Amsterdam Pirates haalde eerder op de dag de bronzen medaille door Bonn Capitals te verslaan (12-6). 

NH Sport is aanwezig bij de finale en de reacties zullen na afloop te zien zijn op onze kanalen. Een reportage van dit duel is maandag te zien in onze tv-uitzending. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.