Hoge temperaturen verwacht bij Gooise Wandelvierdaagse, organisatie neemt maatregelen

Door Fabian van der Gijze (NH Gooi/GooiTV)

De Gooise Wandelvierdaagse neemt maatregelen vanwege het warme weer. Het wordt morgen – op de eerste dag van de vierdaagse – dan wel wat koeler dan de afgelopen dagen, maar de temperaturen blijven hoog als je bedenkt dat je veertig kilometer moet wandelen. Er geldt dus een ‘hitteplan’.

De organisatie van de Gooise Wandelvierdaagse legt uit dat er dit jaar extra maatregelen zijn genomen tegen de verwachte warmte. “Buiten de controleposten bij verschillende horeca, hebben we extra waterpunten geregeld. Dit doen we normaal niet, maar dat is vanwege de hitte dit jaar wel nodig.”

Bij de waterpunten kunnen de wandelaars hun flesje water bijvullen. Ook heeft de organisatie de wandelaars gemaild, met tips over hoe om te gaan met de hoge temperaturen. “We raden mensen aan ook zelf voldoende drinken mee te nemen, zich goed in te smeren en beschermende kleding te dragen, zoals petjes.”

Hitteplan

Het hitteplan is een waarschuwingssysteem van het RIVM. Het informeert organisaties over de verwachte hitte. Op deze manier kunnen ‘ongemakken en gezondheidsproblemen door hitte verminderd en waar mogelijk voorkomen worden’. 

De Gooise Avondvierdaagse is woensdag tot en met zaterdag. Verwacht wordt dat het al die dagen rond de 26 graden zal zijn. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.