Hoge nood? Blaricum heeft amper toiletten waar je even snel kunt plassen

Door NH Gooi

Als je last hebt van hoge nood en snel naar de wc moet, wil je liever niet in Blaricum zijn. Er is in de Gooise gemeente bijna geen openbaar toilet te vinden. Blaricum is daarmee een van de minst ’toiletvriendelijke’ gemeentes van het land, zo blijkt uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting. 

Voor een snel plasje of een grotere boodschap kun je in Blaricum om precies te zijn op één plek terecht. Dat is wel een verbetering vergeleken met een jaar geleden, toen waren er nog nul openbare toiletten.

Blaricum bungelt daarmee zo goed als onderaan de provinciale ranglijst en ook landelijk gezien staat de Gooise gemeente er niet al te best voor. Het enige openbare toilet is overigens te vinden in het gezondheidscentrum Bijvanck.

Andere Gooise gemeenten

Andere Gooise gemeenten doen het aanmerkelijk beter. Zo staat Gooise Meren zelfs landelijk op een zeventiende plaats. Provinciaal staat de gemeente vierde. 

Laren heeft een flinke inhaalslag gemaakt. Een paar jaar geleden waren daar nog geen openbare toiletten, nu zijn er vijf. Daarmee staan ze op een provinciale zesde plek. 

De provinciale koploper is Alkmaar.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.