Hoe kijkt VVD-gezind Laren naar de formatie? “Wilders zal water bij de wijn doen”

Door Redactie

Nu de formatie van een kabinet met PVV, VVD, NSC en BBB steeds dichterbij lijkt te komen, vond NH het tijd om opnieuw de thermometer in de samenleving te steken. Hoe kijken zij, bijna drie maanden na de verkiezingen, naar de uitslag van de verkiezingen en hadden zij met de kennis van nu een andere keuze gemaakt? En denken zij dat deze vier partijen er samen uit gaan komen?

In Laren kwam, zoals vaker, de VVD als grootste uit de stembus. “Ik vond het heel verrassend”, zegt een man op straat. “Dat er zo ver is verschoven, had ik niet verwacht.” Ondanks de verschillen tussen de formerende partijen denken de mensen die wij spreken in Laren dat er waarschijnlijk toch wel een rechtse regering uit gaat rollen. 

“Ik denk wel dat we een rechtse regering krijgen. Er zullen heel veel concessies gedaan moeten worden, aan alle kanten”, zegt een andere man. “Ik denk dat Wilders heel veel water bij de wijn gaat doen, want dat is zijn enige kant om aan de macht te komen. Maar dan zal het niet langer dan twee jaar duren, ga ik vanuit”, vertelt weer een ander.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.