HilverZorg creëert eigen opleiding om gat in arbeidsmarkt te dichten

Door Noor van Scherpenzeel & Erik Bootsman

Er is een groot personeelstekort in de zorg. Daar ondervindt ook de Hilversumse zorgorganisatie HilverZorg last van. Om het probleem aan te pakken, zijn ze zelf begonnen met mensen opleiden. ‘We merken dat mensen wel wíllen, maar dat officiële opleidingen het ze soms lastig maakt.’

“Er is een groeiende noodzaak aan medewerkers. Tegelijkertijd vinden grote groepen jongeren en zij-instromers niet een aanbod wat bij hun behoeften tot leren in de zorg aansluit”, zegt Nena van der Pas, bestuurslid van HilverZorg. Daar zijn ze twee jaar geleden begonnen met het opleiden van studenten. 

In 2021 startte de organisatie met een leerafdeling, het Leerhuis Egelantier, waar het zorgcentrum experimenteerde met een nieuwe manier van onderwijs. Afgelopen zomer is het leerhuis verplaatst naar locatie Zonnehoeve. Vandaag is daar de officiële start van de ‘HilverZorg Academie’.

Volgens Van der Pas speelt deze opleiding veel beter en sneller in op wat ‘Generatie Z’ nodig heeft. Studenten worden daarbij gelijk in de praktijk opgeleid: de school zit namelijk in het gebouw van HilverZorg, waar ook zorgbehoevenden rondlopen. 

Leerling-verpleegkundige

In bovenstaande video volgen wij één van de studenten, Fabienne de Waal-Marinus. Zij is leerling verpleegkundige aan de gloednieuwe opleiding. Ze vertelt: “Ik heb ervoor gekozen om niet de reguliere opleiding te gaan volgen, omdat je hier veel meer op je eigen benen leert staan en echt praktijkgericht onderwijs krijgt. Het daagt mij daarom veel meer uit.”

HilverZorg hoopt met de zelf-gecreëerde opleiding studenten zoals Fabiënne op te leiden, zodat ze vervolgens ook meteen bij hen aan de slag kunnen. Van der Pas: “Er zitten natuurlijk ook kosten aan zo’n opleiding verbonden. Maar als de mensen hier ook blijven werken, wat hopelijk zo is, schatten we dat we het na vijf jaar weer hebben terugverdiend.”

De academie is naar eigen zeggen uniek in Nederland. Van der Pas: “We zijn zelfs genoemd in de Tweede Kamer, of dit misschien een oplossing is voor het grote personeelsprobleem. Dat is wel heel bijzonder natuurlijk.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.