Hilversumse zoekt ‘reddende engel’ na tragisch ongeluk

Door Mika Mulder

Hilversumse Ankie (72) kreeg anderhalve week geleden de schrik van haar leven toen ze tijdens haar dagelijkse wandeling plots flink werd aangereden door een auto. De klap verbrijzelde haar voet, waardoor ze nu noodgedwongen thuis op de bank zit. Maar wel met een missie: ze zoekt haar ‘reddende engel’, de onbekende vrouw die haar zo lief hielp na het ongeluk.

Ankie*, een gepassioneerde wandelaar, had slechts een week voor het ongeluk nog het bekende Pieterpad afgerond samen met haar man. Haar liefde voor het verkennen van de Nederlandse natuur is een onderdeel van haar leven geworden. Nu zit ze gekluisterd aan de bank met een pijnlijke voet, wachtend op haar operatie die volgende week plaatsvindt. 

Onbekende vrouw

De gebeurtenissen van die dag zijn nog steeds wazig voor Ankie, maar één lichtpuntje staat helder in haar geheugen gegrift: de hulp van een onbekende vrouw die haar direct na het ongeluk bijstond. Haar ‘reddende engel’, zegt Ankie. “Van wat ik mij kan herinneren had ze donkerblond haar en haar stem klonk als iemand tussen de 30 en 50 jaar. Ze zei dat ze net terugkwam van het sporten.”

Ook de automobilist bleef al die tijd op de plek van het ongeluk tot de ambulance kwam, maar de geruststelling die de onbekende vrouw gaf was precies wat Ankie nodig had. “Ze stelde me gerust en is al die tijd bij mij gebleven. Precies wat ik op dat moment nodig had”.

Zoektocht

Terwijl ze herstelt van haar verwondingen, heeft Ankie een dringende wens om haar reddende engel te vinden en haar oprecht te bedanken.

Ze heeft een oproep op sociale media geplaatst, hopend dat het de aandacht zal trekken van de persoon die haar op dat moment bijstond. Tot op heden heeft Ankie nog geen succes gehad in haar zoektocht. De mysterieuze vrouw blijft buiten haar bereik en Ankie blijft met vragen zitten over het ongeluk. Door haar verhaal te doen, hoopt ze dat de vrouw zich meldt. 

Ankie* is niet haar echte naam. Wegens privacy wil ze liever anoniem blijven. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.