Hilversumse wethouder ontkent naar Rusland te willen emigreren: “Ik blijf me inzetten voor de stad”

Door Erwin Bakker & Petra de Beij

De Hilversumse wethouder Karin Walters heeft half december de lezing ‘Emigreren naar Rusland’ bezocht van Marie-Thérese ter Haar, Ruslanddeskundige en oprichter van de Oost-Europa Academie in Arnhem. Dit wekte de suggestie op dat de wethouder naar Rusland zou willen verhuizen.

Dat blijkt uit een artikel vanmorgen in het Algemeen Dagblad. Bij de lezing was een Forum voor Democratie-medewerker die ‘hulp biedt bij verhuizing’ aanwezig. Tijdens de lezing zou Ter Haar volgens de krant hebben gezegd dat er ‘as we speak al mensen aan de Belarussische grens staan om eens te gaan kijken’. 

Hiermee doelde ze op wethouder Walters. Walters zou, volgens de woorden van Ter Haar, ‘helemaal klaar zijn met Nederland en mogelijk naar Rusland willen emigreren’. Later zou ze de wethouder aan Ter Haar hebben gezegd ‘bang veroordeeld te worden’.

Agrarische kansen

Karin Walters, wethouder Financiën (Hart voor Hilversum) heeft inmiddels via haar woordvoerder gereageerd op het artikel: “Ik ben mee geweest naar Marie-Thérese met een persoonlijke relatie die zich wilde informeren over de agrarische kansen in Oost-Europa. Die persoon oriënteerde zich op het starten van een kleinschalige boerderij buiten Nederland en zocht ruimte en goedkope grond.”

 

 

“Via mijn woordvoerder heb ik de vragen van het AD meteen beantwoord”, vervolgt ze. “Ik ben nooit in Wit-Rusland geweest, ik ben niet op vakantie geweest in Wit-Rusland en ik ben niet van plan te emigreren naar Wit-Rusland. Tijdens de kerstvakantie ben ik in Polen op vakantie geweest dat inderdaad grenst aan Wit-Rusland. Ik blijf mij van harte inzetten voor Hilversum.”

Februaristaking

Raadslid Joop Lahaise (PvdA) die vanmorgen te gast was bij NH Gooi radio zei het volgende over de situatie: “Vorig jaar was ze als loco-burgemeester aanwezig bij de herdenking van de Februaristaking. Die stond toen in het teken van de oorlog in Oekraïne. Ik kan me Walters niet voorstellen als Poetin of Forum voor Democratie-aanhangster. Ik vind het een raar verhaal.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.