Hilversumse vuurwerkshow afgelast vanwege harde wind

Door Redactie

De gemeente Hilversum heeft besloten om de vuurwerkshow niet door te laten gaan. Door het slechte weer is het niet veilig om de vuurwerkshow te organiseren. Eerder vanavond werd ook de kindervuurwerkshow afgelast.  

De vuurwerkshow zou om 00.00 beginnen, maar vanwege de harde wind kan die show niet doorgaan. Ook de rest van het oudejaarsprogramma komt daarmee te vervallen. 

Burgemeester Gerhard van den Top noemt het een ‘enorme teleurstelling’. Vorig jaar moest hij de vuurwerkshow ook al aflassen vanwege ongunstige weersomstandigheden.

“De onveranderde KNMI weersvoorspellingen voor vanavond, het dringend advies van het vuurwerk team en de omgevingsdienst lieten mij geen keuze. Voor alle betrokkenen een tegenvaller, in eerste plaats voor de inwoners van Hilversum, die ik deze prachtige show zo van harte had gegund.”

600ste verjaardag

Het podium dat speciaal voor oudjaarsavond op de marktplaats werd gebouwd, wordt weer ingeladen. Van den Trop: “Het was geweldig geweest om na drie jaar eindelijk weer samen met de inwoners van Hilversum op het marktplein de jaarwisseling te vieren met een mooie vuurwerkshow. Deze keer extra bijzonder omdat deze jaarwisseling de start is van het jaar waarin Hilversum zijn 600ste verjaardag viert.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.