Hilversumse vlogger stopt niet met social media posts na aanslag op huis

Door Mika Mulder

De Hilversumse vlogger Youness Ouaali zegt niet te stoppen met posts op sociale media. Dit weekend werd zijn huis wederom getroffen door een aanval; deze keer voor de portiek voor zijn huis. De explosie vond plaats op zaterdagnacht rond half twee. Er was een flinke steekvlam te zien en diverse ruiten zijn gesneuveld. Op last van de gemeente is zijn woning nu gesloten

Ouaali staat bij de meesten bekend als een ’treitervlogger’. Zelf is hij het niet eens met deze benaming. “Iedereen mag zeggen wat hij of zij wil in dit land, mensen moeten gewoon niet zo janken af en toe.” Dit ‘gejank’ leidt echter wel tot meerdere aanslagen op zowel zijn auto, een mishandeling en deze keer een explosie voor zijn eigen huis.

Controversiële uitspraken

Op de vraag of Ouaali gaat stoppen met zijn controversiële uitspraken op sociale media antwoordt hij direct: “Nee, tuurlijk niet, ik laat mij niet bedreigen. Als ik hiermee stop, zie ik dit als een teken van zwakte en dat ben ik niet. Ik sta ergens voor, stel je stopt daarmee, dan ben je toch ongeloofwaardig?”

Zijn portiekwoning is nu gesloten door de burgemeester Gerhard van den Top heeft deze beslissing genomen op basis van de ernstige verstoring van de openbare orde. Dit tot grote verbazing van Ouaali zelf die gisteren in een interview met NH zei: “Ik ben niet bang, zelfs niet na de zoveelste keer. Ik ben wel boos dat mijn buren hierbij worden betrokken.”

Ouaali is verbaasd. “Ik heb een goede band met mijn buren. Ze zijn het zeker niet altijd eens met mijn uitspraken, maar dat betekent niet dat we elkaar niet mogen”, merkt hij op. De vlogger laat vervolgens diverse berichten zien waarin zijn buren hem een hart onder de riem steken.

Ook geven ze daarin aan hem een fijne buurman te vinden. “Het zou kunnen dat er mensen zijn die mij hier weg willen hebben, maar er zijn er ook genoeg die mij hier willen houden. Ik zorg niet voor overlast in de buurt en doe niemand kwaad. Ik geef alleen mijn mening.”

Maatregelen

De Hilversummer is van mening niet serieus te worden genomen door de politie. Ondanks het indienen van aangiftes en het doorlopen van juridische procedures voelt hij zich in de steek gelaten door de autoriteiten. “Het kan ze geen moer schelen als er wat met mij gebeurt”, stelt de vlogger.

“Ik ga zelf maar maatregelen nemen, zoals een camera aanvragen via de politie en burgemeester. Daarnaast ga ik contact opnemen met woningbouwvereniging Dudok Wonen, aangezien zij met al mijn buren contact hebben gehad, behalve met mij”, is zijn vervolg.

Uiterst serieus

De politie herkent zich niet in het geschetste beeld door Ouaali. Volgens een woordvoerder neemt het korps de zaak uiterst serieus. “Ons onderzoek loopt nog en dat doen we zorgvuldig. Vanwege het onderzoek en de privacy kunnen wij nooit uitspraken doen over de inhoud van onze gesprekken met betrokken partijen. We onderzoeken de betrokkenheid van de drie verdachten bij de explosie. Of zij daadwerkelijk een rol hebben gespeeld, moet uit dit onderzoek blijken.”

Ook zoek de politie nog steeds getuigen. “Camerabeelden of andere informatie die ons bij het onderzoek kunnen helpen. Dus als iemand iets meer weet, vragen wij hen om dit met ons te delen. Of anoniem met Meld Misdaad Anoniem!”, luidt de oproep.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.