Hilversumse school het toneel van aftrap Koningsspelen 2024, inschrijving officieel geopend

Door Teuntje Göbel

Een drukte van jewelste bij kindcentrum De Wijde Blik in Hilversum vanmorgen. Onder muzikale begeleiding van Kinderen voor Kinderen werden daar namelijk de Koningsspelen van dit jaar afgetrapt. De muziekgroep zong zelfs een splinternieuw lied, speciaal geschreven voor het jaarlijkse evenement. 

Vanaf vandaag kunnen alle scholen in het primaire onderwijs zich inschrijven voor de 12e editie van de Koningsspelen. Kindcentrum De Wijde Blik in Hilversum had, onder toeziend oog van de initiatiefnemer van de Koningsspelen, Richard Krajicek, vandaag de primeur. 

Een en al gezelligheid 

Directeur van de basisschool, Nick Homan-Dijkstra, vertelt dat het een hele leuke en bijzondere dag gaat worden. “Het is een enorme commotie in de school met allemaal mensen met camera’s van de radio en televisie. Het wordt een en al gezelligheid vandaag.”

De dag begon vandaag, zoals gebruikelijk, met rekenen. Toch waren alle leerlingen in zenuwen en afwachting voor de kick-off. Zo zegt een leerling: “Ik ben echt heel blij en enthousiast om Kinderen voor Kinderen te zien.” Ook vertelt ze verheugd te zijn om op het internet en nieuws te zijn. Een andere leerling schrok een beetje van alle drukte op het schoolplein: “Ik kwam op school aan en zag allemaal camera’s. Ik werd helemaal een beetje bang.”

Ontdek!

Televisiepresentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard onthullen met een battle het nieuwe thema: Ontdek! Met het thema ‘Ontdek!’ worden kinderen uitgedaagd om nieuwe dingen op het gebied van bewegen en gezonde voeding uit te proberen. Op 19 april mogen de leerlingen van De Wijde Blik het thema ontdekken tijdens de Koningspelen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.