Hilversumse scholieren met beperking ontdekken nieuwe sporten op sportdag

Vol enthousiasme verzamelden zo’n 170 Hilversumse scholieren met een beperking zich voor hun jaarlijkse sportdag. Deze keer niet op de voetbalvelden van Olympia, maar op de Gooise Atletiek Club. “De kids kunnen hier kennismaken met sporten die ze misschien nog nooit hebben gedaan”, vertelt organisator Emilie Dahmen.

De leerlingen komen van drie Hilversumse scholen in het speciaal onderwijs. De Mozarthof en Klimop zijn al vaker samen wezen sporten, maar dankzij de nieuwe locatie kon dit jaar ook de Trappenberg erbij zijn. “Op die school zitten ook kinderen in een rolstoel. En die kunnen niet op een voetbalveld, maar wel op de atletiekbaan”, legt Dahmen uit.

Met de sportdag hopen ze de scholieren te enthousiasmeren voor de sportverenigingen. “Als de leerling de sport leuk vindt, dan zijn de lijntjes hierdoor heel kort. Het mooiste is natuurlijk dat de sportvereniging er dan een vervolg aan kan geven”, vertelt Victor Buteröwe, de regiocoördinator van aangepast sporten.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.