Hilversumse pro-Palestina groep protesteert bij AVROTROS tegen Songfestivaluitzending

Door Noor van Scherpenzeel

Een Hilversumse pro-Palestina groep, Hilversum4Palestine, protesteerde vanavond voor het AVROTROS-gebouw bij het Mediapark. De actiegroep eist dat de omroep het Eurovisie Songfestival niet gaat uitzenden vanwege de rol van Israël in de oorlog met Hamas. Ook willen de demonstranten dat de Nederlandse deelnemer Joost Klein afziet van zijn deelname.

Zo’n dertig demonstranten van Hilversum4Palestine verzamelden zich rond 17.30 uur voor het gebouw van AVROTROS. Daar werden enkele spandoeken uitgehangen met teksten als ‘Boycot Eurovision, free Palestine’. De actievoerders zongen: “Joost Klein schande, bloed aan je handen” en “From the river to the sea, Palestine will be free.”

Boycotten

De groep vindt dat Israël niet mee mag doen met het Eurovisie Songfestival en wil dat AVROTROS het evenement niet uitzendt. “Israël kan zichzelf goed op de kaart zetten binnen Europa met hun deelname. We willen die promotie voorkomen door de omroep te vragen het Songfestival te boycotten”, vertelt een woordvoerder van Hilversum4Palestine.

Ook roepen ze Joost Klein, die met zijn liedje Europapa voor Nederland uitkomt, op om niet mee te doen. “We willen dat hij zich terugtrekt. Hij heeft in het verleden, als ik mij niet vergis, bij een talkshow gezegd: ‘Free Palestine’. Daar moet je je dan ook aan houden.”

AVROTROS open voor gesprek

AVROTROS liet aan het begin van de demonstratie weten open te staan voor een gesprek. De actiegroep wil alleen praten als de omroep afziet van de uitzending.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.