Hilversumse portiekwoning gesloten na explosie, maar bewoner weet van niets

Door Gooise streekredactie

Een portiekwoning aan de De Kupstraat in Hilversum is door de burgemeester van Hilversum tijdelijk gesloten nadat er een explosie plaatsvond. De bewoner van de woning, vlogger Youness Ouaalie, blijkt na vragen van NH echter helemaal niets van de sluiting te weten. 

Ouaali schrikt als NH hem om een reactie op de sluiting vraagt: “Ik weet van niks. Wat moet ik nu doen? Daar liggen al mijn spullen. Waarom ben ik niet op de hoogte gesteld? Ik ga met de instanties bellen.”

‘Noodzakelijk’

“Deze tijdelijke sluiting is een noodzakelijke stap om het gevoel van rust en veiligheid in de buurt te herstellen. We nemen deze periode serieus om ervoor te zorgen dat alle aspecten van het incident grondig worden onderzocht en we passende vervolgacties kunnen ondernemen”, zo laat de burgemeester weten in een persbericht. 

“Mijn prioriteit is de veiligheid van al onze inwoners, en deze maatregel draagt bij aan een omgeving waar iedereen zich veilig en beschermd kan voelen.”

Explosie

In de nacht van zaterdag 4 mei op zondag 5 mei vond rond 01.30 een explosie plaats bij de portiekflat aan de De Kupstraat. Niemand raakte hierbij gewond. Kort na de explosie zijn er drie verdachten aangehouden, maar het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Naast de schade aan de woning heeft de explosie ook het veiligheidsgevoel van omwonenden aangetast, zo stelt burgemeester Gerhard van den Top. Daarom besluit hij de portiekwoning tijdelijk te sluiten.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.