Hilversumse kunstenaar en jongeren transformeren reddingsboot tot kunstwerk

De Hilversumse kunstenaar Niek Wagemans gaat deze zomer samen met jongeren een oude reddingsboot ombouwen tot een kunstwerk. De reddingsboot is gered van de sloop en moet de basis worden van een kunstwerk dat getoond moet gaan worden op een nieuw festival voor jongeren.

Zo’n kunstwerk maken met jongeren gebeurt niet alleen in Hilversum, maar op meer plekken in het land. Jongeren tussen de twaalf en zestien jaar kunnen meedenken hoe het eruit komt zien en het uiteindelijk ook samen gaan bouwen. 

Tentoonstelling

Al met al duurt het maken van het kunstwerk tot twee weken. Het kunstwerk wordt vervolgens vlak na de zomer samen met de andere kunstwerken van Future Village, onthuld op het festivalterrein de Bosspot in Amersfoort. Future Villega is een nieuw festival, voor en door jongeren.

Het project komt uit de koker van de Elja Foundation, een stichting van de bekende Larense weldoener Els Blokker. Haar stichting richt zich op jongeren en probeert met kunst en cultuur de connectie onder jongeren te bevorderen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.