Hilversumse ‘Kleine Spoorbomen’ komend najaar dicht voor autoverkeer

Door Sjoerd Stoop

Na jaren van gesteggel gaat het komend najaar eindelijk gebeuren: de Hilversumse zogeheten ‘Kleine Spoorbomen’ gaan op slot voor autoverkeer. Alleen fietsers en voetgangers mogen er dan nog het spoor oversteken.

Er wordt al jaren gesproken over de afsluiting van de spoorwegovergang tussen de Koninginneweg en de Noorderweg voor autoverkeer. De overweg is nu nog druk en onoverzichtelijk. Door de overweg af te sluiten voor auto’s moet de verkeersveiligheid verbeteren. 

Dat was nooit het enige: vanwege het vele treinverkeer gaan de slagbomen nu nog meerdere keren per uur naar beneden, waardoor er geen auto’s overheen kunnen en het verkeer vastloopt. Buurtbewoners hebben er veel last van. Ook dat moet straks tot het verleden behoren.

Werk aan de weg

Voordat de spoorwegovergang echt wordt afgesloten moet er de komende maanden nog heel wat gebeuren. Stap voor stap worden de wegen rondom aangepast. 

Momenteel wordt er al gewerkt aan de Simon Stevinweg en de Snelliuslaan. Daar wordt gewerkt aan het doorvoeren van een 30 kilometer-zone, wordt de rijbaan opnieuw ingericht en komen er een paar drempels. Komende zomer wordt even verderop aan het riool gewerkt rondom de spoorwegovergang en daarna wordt er nog gewerkt aan de Noorderweg en aangrenzende straten. 

Vanaf maandag 2 december past ProRail de spoorwegovergang aan. De overweg wordt dan eerst voor een paar maanden helemaal afgesloten voor al het verkeer. Tot aan het volgende voorjaar wordt er dan gewerkt aan de wegen aan beide kanten van de spoorwegovergang. Als dat werk klaar is, kunnen alleen fietsers en voetgangers er nog oversteken.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.