Hilversumse kinderen spelen tassen vol gedoneerde spelletjes met ouderen

In Hilversum gaat June Hoogcarspel samen met kinderen spelletjes spelen met ouderen. Het initiatief is afkomstig van de leerlingenraad van de Nassauschool. Ze wilden iets goeds doen voor ouderen. Al snel bleek dat de ouderen in verzorgingstehuis Alba graag spelletjes wilden spelen, maar ook dat ze een tekort aan spelletjes hadden.

Dus moesten er eerst voldoende spelletjes verzameld worden. Daarvoor werd door de leerlingen zelf een oproep gedaan op NH Radio bij June tot Twee. Veel luisteraars doneerden gul. Het leverde June tassen vol spelletjes op.

Voor de ingang van het verzorgingstehuis Alba in Hilversum ontmoet June de kinderen van de Nassauschool. Sharifa, Aslihan, Fenna, Evy en Berg zijn blij verrast door de grote hoeveelheid spelletjes, die June bij zich heeft. Samen gaan ze vervolgens op weg naar de wachtende ouderen in het tehuis.

De ouderen reageren opgewekt als ze de kinderen zien binnenkomen. De grote tafel van de gemeenschappelijke ruimte is als snel gevuld met stapels spelletjes. Vandaag is de eerste keer dat ze spelletjes gaan spelen met ouderen. Wordt het een succes, dan gaan ze voortaan elke twee weken langs bij het verzorgingstehuis. 

Voor de ouderen is het spelletjes doen een welkome afwisseling. “Veel ouderen zijn eenzaam. Dat de kinderen langskomen en spelletjes met ze komen doen vinden ze heel erg leuk”, vertelt welzijnscoördinator Hilverzorg Kim Meijer aan June.

Ook de 10-jarige Berg Calis is onder de indruk van hoe fanatiek de ouderen aan de spelletjes beginnen “Je merkt dat de ouderen het leuk vinden en wij vinden het ook leuk, dat is een win-winsituatie”, vertelt hij aan June, terwijl hij Mens Erger Je Niet speelt met een van de ouderen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.