Hilversumse kinderen kunnen voor één dag ’trouwen met papa’, voor het goede doel

Hilversumse kinderen kunnen later deze maand voor één dag ’trouwen’ met hun vader. Dat idee komt van de Hilversumse vriendinnen Anke Goedhart-Coers en Maud van den Berghe. Ze willen niet alleen kinderen een onvergetelijke dag geven, maar ook nog eens geld ophalen voor het goede doel. 

Acht dochters gaan op landgoed Sypesteyn met hun vader ’trouwen’. Veel van de aanstaande ‘bruidsparen’ hebben een bijzondere reden om hieraan mee te doen, vertelt Maud. “De ene familie is erg saamhorig en de andere familie vecht tegen een ziekte en heeft een onzekere toekomst. Allemaal hopen zij een bijzondere dag te beleven.”

Het tweetal werkt samen met Make A Wish, een organisatie die kinderen met levensbedreigende ziektes helpen hun grote wens te vervullen. “De stichting vond het een erg mooi idee om, onder andere, vaders die worstelen met kanker een kans te geven om een speciale verbinding aan te gaan met hun dochters.” 

Anke is zelf trouwambtenaar en leidt het ‘huwelijk’ in goede banen. Na de ceremonie krijgt elk gezin een reeks foto’s mee van een professionele fotograaf, en een akte van de verbintenis die ze samen aan zijn gegaan. “We hopen op een dag waar ze voor altijd met veel blijdschap op terugkijken”, vertelt Anke. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.